Bijzonder goed!
Hallo! Welkom bij de 'Defaulty Boys and Girls'!
 
We zijn het schooljaar fijn begonnen samen! Deze kanjers gaan er samen weer een super leuk jaar van maken!

 
We werken in groep 7/8 graag samen en als het lukt gaan we ook veel naar buiten!In oktober mochten we twee leden voor de jeugdgemeenteraad kiezen; één uit groep 7 en één uit groep 8. We hebben van alles geleerd over democratie en échte verkiezingen georganiseerd! Anne (gr.7) en Mats (gr.8) zullen dit schooljaar onze school vertegenwoordigen in de jeugdgemeenteraad van Bergeijk!
Dit hele schooljaar werken we aan een mediaproject. Onder leiding van Dick maken we 'RegenboogTV', waarin we al onze film-, presentatie- en editkwaliteiten kunnen laten zien.
Brrrrrr wat is het koud deze winter! Gelukkig is de verwarming lekker warm en kunnen we (liefst met een kussentje) ook hier prima werken!Wij hebben in de klas genoten van een heel gezellige en warme kerstperiode. Groep 7/8 wenst u fijne feestdagen en een gelukkig 2019!
In groep 7/8 houden we allemaal gedurende het jaar een spreekbeurt. Dit is natuurlijk altijd super knap, maar sommige spreekbeurten maken extra indruk! Zo hield Djem bijvoorbeeld haar spreekbeurt over reanimeren. Ze liet zien hoe je moet reanimeren en we mochten dit ook allemaal zelf een keer proberen!

In januari hebben we een uitstapje gehad naar het St. Jorisgilde in Bergeijk. We kregen informatie over het gilde, mochten trommelen, laserschieten, een schildje graveren en schieten met een luchtbuks. Super gaaf!


 
Ter afsluiting van ons project over de Tweede Wereldoorlog zijn we in februari naar Kamp Vught geweest. Na een indrukwekkende rondleiding waarin we al onze vragen konden stellen, volgde een interessante workshop over de gevangen in Kamp Vught. Wat een bijzondere dag!Tijdens de nationale stakingsdag, op 15 maart, organiseerden wij een spellenparcours voor groep 1/2. De kleuters mochten in groepjes genieten van onze zelfbedachte en zelfgemaakte activiteiten. Heel gezellig en heel leerzaam!Onze allerbeste Sterre had op de open dag van De Rooi Pannen in Eindhoven meegedaan aan een rebus en.... ze kwam als winnaar uit de bus! Op 22 maart kregen we daarom als verrassing pizza voor de hele klas. Daar leggen we ons rekenwerk graag even voor aan de kant!Op 22 maart was de laatste opnamedag van 'RegenboogTV'. We namen deze dag de laatste onderdelen op en in teams mochten we de presentatie tussendoor opnemen. Over een tijdje komt Dick weer terug en krijgen we het eindresultaat te zien. Spannend!
YES! De CITO-toets voor groep 8 zit er op! En wat is er nou leuker dan zelf de enveloppe naar de brievenbus mogen brengen!